Wat heb je nodig

Stof
Naald
Garen
Schaar
(evt vingerhoed)

 

Tegenwoordig zijn er wat handigheidjes die het quilten een stuk makkelijker en vooral sneller maken. In Amerika is quilten nog veel populairder dan in Europa en er is daar een gigantische (commerciële) quiltindustrie die overal wel iets handigs voor heeft. Als je de filmpjes van dat soort winkels moet geloven kun je geen quilt maken zonder eerst minstens 1000 dollar aan materiaal uit te geven.

Begrijp me niet verkeerd, sommige zaken zijn ook echt handig, maar als beginnende quilter hoef je echt niet zoveel te investeren om te kunnen beginnen. Later kun je altijd nog kijken wat je handig vindt om te gebruiken.

Met de benodigdheden die ik hierboven heb opgesomd, kun je een quilt met de hand naaien. Er zijn nog steeds veel quilters die dit doen. Ook voor het naaien met de hand zijn een aantal handigheidjes. Later ga ik nog een blogpost maken over Inklingo. Daarmee kun je de te naaien lijnen rechtstreeks op de stof printen. Dit scheelt een hoop werk. English paper piecing is een andere methode om met de hand te naaien. Ik ben zelf momenteel bezig met een klokhuisjes (applecore) quilt die ik met deze methode maak.

Patchwork_Quilten

quilten
Afgelopen maanden heeft een aantal dames bij mij in Witbrant oost leren quilten en was er elke 3 weken " quiltcafe".
Van juni tot en met augustus ligt het stil maar in september 2017 is er weer plaats voor cursisten en start het quiltcafe weer.

Kitty Seebregts
06 26727002

naar boven